Boekenworkshop “Welk verhaal past bij mij?”

Afgelopen jaar verschenen er in Nederland zo’n 30.000 nieuwe titels. De gemiddelde Nederlander leest er 7 per jaar. Als jij een van die gemiddelde Nederlanders wilt zijn of misschien wil je juist wat meer lezen dan gemiddeld of je bent helemaal geen lezer, maar wil dit graag meer gaan doen – hoe kies je dan uit al die titels wat jij nu wilt gaan lezen? Daar ga ik je mee helpen.

Je hoeft geen lezer te zijn om deel te nemen aan deze workshops, het mag wel.

In verschillende workshops wil ik je meenemen in:

  • Hoe bepaal je welke verhalen je aanspreken, wat vind je goed/niet goed?

Je kiest voor de introductie workshop, als je het daarna leuk vindt en je wilt je verder verdiepen kun je kiezen voor een verdiepingspakket van 5 workshops.

Ik ga je vertellen over verschillende genres, we gaan praten over ervaringen, we gaan praten over vormen waarin boeken worden uitgegeven en we gaan vooral ontdekken wat voor jou werkt en wat niet.

Je krijgt van mij geen verplicht leesvoer. De workshop richt zich op boeken, maar verhalen komen in vele vormen tot ons. Ik ga je voorzien van ideeën en daar gaan we over praten!

Wat heb je nodig om deel te nemen aan de workshops:

  • Je beheerst de Nederlandse taal, in de workshop zal ik titels gebruiken die in ieder geval vertaald zijn in het Nederlands. Of je besluit boeken in een andere taal te lezen is natuurlijk altijd aan jou.
  • Verder heb je niets nodig. Voor de eerste les zal ik je een heel klein beetje huiswerk geven en dit werk je verder uit gedurende de volgende workshops, maar meer hoef je er niet voor doen.

Reacties:

“De tijd vloog, ik krijg weer zin om te lezen.”

“Enthousiasme gevonden om in het vervolg anders in een boekwinkel rond te kijken.”

De introductieworkshop kost € 15,-. Alle workshops worden gehouden in Leidschendam aan de Vlietweg. Interesse? Mail mij dan op bianca@bijluna.nl.

Mail mij op bianca@bijluna.nl, voor meer informatie en data. Ik heb minimaal 6 aanmeldingen nodig per workshop. Als je eventueel met meer wilt komen dan kan dat natuurlijk ook.

Over mij

Er was eens een meisje uit een dorpje in de buurt van Gouda dat opgroeide met de boeken van Roald Dahl, Paul Biegel en Tonke Dragt. Haar liefde voor boeken bestaat nog steeds en die liefde deelt ze graag met jou…

Mijn naam is Bianca, ik ben altijd al een lezer geweest. Ik lees ter vermaak en ontspanning, maar ook om te leren en om mijzelf te ontwikkelen.

Momenteel lees ik ergens tussen de 70 en 100 boeken per jaar. Ik lees divers, daarmee wil ik zeggen dat ik veel verschillende genres lees, verschillende vormen (hardback, paperback, ebook, audioboek, strips, prentenboeken) en ook voor verschillende leeftijdscategorieën. Ik vind het leuk om kinderboeken te lezen, ik lees Young Adult en boeken voor een volwassen doelgroep. Genres die ik lees zijn literatuur, romans, science fiction, fantasy, thrillers, horror, non-fiction… Ik lees Engelstalig, maar vooral Nederlandstalig. Ik lees weinig dat oorspronkelijk in het Nederlands is verschenen, ik lees vooral vertaalde boeken. Daar heb ik geen specifieke reden voor, anders dan dat de platformen die ik gebruik om aan ideeën te komen voor wat ik wil lezen vooral buitenlandse literatuur aanprijzen, dus kortom hier kom ik vooral veel mee in aanraking.