Boeken

Gelezen Maart

In maart heb ik 13 boeken gelezen, waarvan een aantal flinke die ik onder andere heb gebinged via audioboek :). Ik heb deze maand geen boeken weg gelegd en niet uitgelezen.

 • Het Lichaam – Bill Bryson – Audioboek – ***
 • De oproep van de Nar – Robin Hobb – Hardback – *****
 • Eiland – Mark Janssen – hardback – ***
 • Het land van de grote woordfabriek – Agnes de Lestrade – hardback – *****
 • Het meisje dat nevel weefde – Agnes de Lestrade – hardback – *****
 • De Vos en de ster – Coralie Bickford-Smith – hardback – ****
 • Berevaar – Terry Pratchett – paperback – *****
 • Onzichtbare Vrouwen – Caroline Criado Perez – paperback – *****
 • De geheimen van Winterhuis – Ben Guterson – hardback – *****
 • 84 Charing Cross Road – Helene Hanff – hardback – *****
 • Ons Kasteel aan zee – Lucy Strange – paperback – ****
 • The Golden Fool – Robin Hobb – Audioboek – ****
 • Fool’s Fate – Robin Hobb – Audioboek – *****

Aanraders

Onzichtbare Vrouwen van Caroline Criado Perez vind ik echt een aanrader. Het is een non-fictie boek over de genderdatakloof die er wereldwijd bestaat. Dit leidt tot verkeerde medische diagnoses, ontwikkeling in bijv. infrastructuur, verkeerd ontworpen producten, etc. etc. Het is een hele bulk data (logisch gezien het onderwerp), maar goed leesbaar en nogal indrukwekkend.

Ook 84 Charing Cross Road was echt geweldig! Het is een klein boekje (er is gewoon een Nederlandse vertaling van van uitgever Rainbow) en is non-fictie. Het is verzamelde correspondentie van een Amerikaanse met een Britse boekenhandel, startend vlak na de tweede Wereldoorlog. Vol humor, heel erg leuk om te lezen!

Daarnaast heb ik het tweede deel van de Winterhuis boeken natuurlijk gelezen. Ik had het al voorspeld vorige maand… En ik vind dit gewoon heerlijk leesvoer waar ik in weg zak. Wederom gaat Elizabeth in dit deel aan de slag om een mysterie te ontrafelen. Ik kan niet wachten tot deel 3 vertaald is. Geweldige kinderboeken.

Ik heb Ons Kasteel aan Zee gelezen van Lucy Strange, deze heb ik gewonnen in een prijsvraag van Hebban.nl. Dus heb ik een review op hun website achtergelaten. Als je mijn precieze bevindingen wilt lezen dan vind je deze hier:  https://www.hebban.nl/recensie/bianca-over-ons-kasteel-aan-zee of hier op de blog. Ons Kasteel aan Zee is een kinderboek over de dochter van een vuurtorenwachter aan het begin van WO II.

En ik heb mij weer door een serie Robin Hobb boeken gewerkt. Dit was nog herlezen, maar vanaf hier ga ik naar de Regenwereld boeken en die heb ik nog niet eerder gelezen. Ik heb genoten van deze boeken en heb twee delen als audioboek verslonden (in het Engels overigens, ze staan niet op Storytel in het Nederlands). En dat was heerlijk! Ik had het derde deel bovendien net uit voor de Hebbanuitleesdag, de laatste zondag van de maand.

Ook de prentenboeken van Agnes de Lestrade vond ik echt prachtig, zowel de verhalen als de tekeningen! En Terry Pratchett is natuurlijk altijd genieten.

Minder gelezen dan de afgelopen twee maanden (en april is nog wat langzamer gestart), maar al met al weer een aantal mooie boeken verslonden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *