Boeken

Gelezen Februari – Het juiste boek op het juiste moment

En dat was februari alweer! En het was ook weer een succesvolle leesmaand. Ik heb 13 boeken uitgelezen, 1 boek weggelegd en ben nog in twee boeken bezig. Vooral kinderboeken hebben goed gescoord deze maand. Ik heb er weer een paar favorieten bij. Echte juweeltjes. 5202 gelezen pagina’s – Hoppetee! 🙂
Wat heb ik gelezen?

 • Kraai & Koninkrijk – Leigh Bardugo – *** – Hardback
 • Kerstmisaurus – Tom Fletcher – **** – Audioboek
 • De Veger – Jonathan Auxier – ***** – Hardback
 • Winterhuis Hotel – Ben Guterson – ***** – Hardback
 • De zeven zussen – Lucinda Riley – * – Audioboek – Niet uitgelezen en weg gelegd
 • Bestemming onbekend – Paul Mosier – ***** – Hardback
 • Het onsterfelijke leven van Herietta Lacks – Rebecca Skloot – **** – ebook
 • Lemen Voeten – Terry Pratchett – ***** – Paperback
 • De oorlog die mijn leven redde – Kimberly Brubaker Bradley – **** – ebook
 • Alle Verhalen – Roald Dahl – ** – Hardback
 • Hotel Lonely Hearst – Heather O’Neill – *** – Hardback
 • Eefje en de dieren – Matt Haig – **** – Audioboek
 • Macht der gewoonte – Charles Duhigg – **** – Audioboek
 • Drakendal – Scarlett Thomas – *** – ebook

Eigenlijk had ik twee favorieten deze maand: Het Winterhuis Hotel van Ben Guterson en De Veger van Jonathan Auxier waren dat deze maand…
Ken je dat gevoel van het juiste boek op het juiste moment? Zo’n boek stap je in, sluit om je heen als een op maat gemaakte jas. Het voelt gewoon goed. Het Winterhuis Hotel van Ben Guterson was dat boek. Dit is een kinderboek en is het verhaal van Elizabeth die onverwacht haar kerstvakantie door brengt in het Winterhuis Hotel. Ondanks dat het hotel paradijs op aarde lijkt, heeft Elizabeth een mysterie op te lossen en met de hulp van nieuwe vrienden gaat ze daarmee aan de slag. Ik heb er van genoten! Er is ook al een deel 2 en geloof me, dat boek wordt aan mijn verzameling toegevoegd in maart en gelezen! Als bonus is het boek ook nog geillustreerd en heeft een fantastische cover.


Er was ook nog De Veger van Jonathan Auxier… Het verhaal van Nan, een meisje in Londen en schoornsteenveger onder het regime van de akelige Willy Crudd. Met behulp van haar monster probeert ze echter haar eigen leven vorm te geven en los te komen van Willy Crudd. Een mooi verhaal, vol fantasie, moed en verdriet, maar ook hoop en vriendschap. Ik ben er doorheen gevlogen. En wat is dat toch met kinderboeken, zo mooi geschreven, zo mooi vorm gegeven! 

En toen las ik Bestemming Onbekend en eigenlijk moet ik die ook aanbevelen, want luister, dit jeugdboek is hardverscheurend! Het verhaal speelt in het hier en nu en gaat over een tienermeisje in Amerika dat met de trein reist (onder begeleiding van een dame van de spoorwegen, die in de trein werkt) naar haar nieuwe voogd, een oom die ze niet kent en haar verhaal, haar reis…  Meer hoef je er eigenlijk niet van te weten. Maar ik heb een paar traantjes weggepinkt.
Ga ze lezen!

Voor de Hebban uitleesdag heb ik Alle verhalen van Roald Dahl uitgelezen. Al zitten er leuke verhalen tussen, er zitten er ook tussen die mij absoluut niet liggen. Nee, ik houd het wel bij zijn kinderboeken. Die vind ik fantastisch. Ook heb ik Hotel Lonely Hearts uitgelezen. Page turner, maar geen nieuwe favoriet. Non fictie – het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks – het verhaal moet verteld worden, maar ik werd er zo boos van! Terry Pratchett – altijd goed :). Tja, het was gewoon weer een fantastische leesmaand. Lees bovenstaande kinderboeken!!!

Nu ben ik het non-fictie boek Het Lichaam van Bill Bryson aan het lusiteren en ik ben De oproep van de Nar van Robin Hobb aan het herlezen. Als ik de Boeken van de Nar heb herlezen (3 boeken), dan kom ik eindelijk weer bij boeken in de serie die ik nog niet heb gelezen. En eerlijk gezegd herinner ik mij weinig van De oproep van de Nar (al wist ik het begin nog wel, toen ik eenmaal weer begon te lezen), dus het wordt net zoiets als het lezen van een nieuw boek, hahaha!

Op naar maart… Iemand nog aanbevelingen?

Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *