Boeken

Januari 2020, de eerste maand zit er alweer op

De eerste maand van 2020 zit er op. Ik heb zowaar al 16 boeken uitgelezen sinds het jaar is begonnen. Twee van die 16 boeken ben ik in 2019 mee begonnen en heb ik in 2020 uitgelezen. En ik heb een aantal korte boeken gelezen. Maar toch… Ik lees tussen de 70 en 100 boeken per jaar. Als dit zo door gaat, dan ga ik daar ver overheen. In aantallen gaat het erg goed dus.
Deze maand waren mijn favorieten Slaap van Matthew Walker en de Murderbot Diaries van Martha Wells.


Vooral het non-fictie boek Slaap van Matthew Walker vond ik erg interessant. Ik ben er vorig jaar al in begonnen, maar toen heb ik het weg gelegd. Dit jaar ben ik opnieuw begonnen en heb ik ‘m uitgelezen. Het is niet een boek dat je leert hoe je beter kunt slapen, al staan er wel een paar tips in, maar het legt vooral uit waarom slaap zo belangrijk is en wat we er wel en niet over weten.  Ik vond het super interessant!

En ik heb de Murderbot diaries gelezen van Martha Wells. Deel 1 en 2 heb ik herlezen en deel 3 en 4 waren nieuw voor mij. En hier zit gewoon heel veel humor in, die ik wel kan waarderen. Het zijn boeken over een Robot die zijn eigen systeem heeft gehacked en zichzelf Murderbot heeft gedoopt. Maar Murderbot is zo slecht nog niet…

Ik ben twee boeken gestart, maar heb ze niet uitgelezen en heb ze weg gelegd. Soms betekent dit dat ik er wel weer op terug kom, maar ik weet niet of ik deze boeken ooit nog op pak. Het gaat om The bookish life of Nina Hill. Ik weet het niet, ik kon er niet zo goed inkomen en vond de hoofdpersoon vervelend, maar ik ben snel gestopt, dus wie weet heb ik het boek niet genoeg een kans gegeven. Het tweede boek was Het meisje in de toren van Katherine Arden. Ik heb het eerste deel nu twee keer gelezen en dit was de eerste keer dat ik deel 2 las. Ik weet dat dit een favoriet is voor veel mensen, maar ik vind de personages in dit boek zo vol wantrouwen en naar voor elkaar. Ik heb besloten dat ik er mee ga stoppen, deze boeken zijn gewoon niet bestemd voor mij.


De hele lijst uitgelezen in januari is geworden:

 • De Vergeten Tuin – Kate Morton – **** – ebook
 • Maskeradel – Terry Pratchett – **** – paperback
 • De beer en de nachtegaal – Katherine Arden – ** – audioboek
 • Binti, deel 1, 2 en 3 – Nnedi Okorafor – ****/****/*** – ebook
 • De Droogte – Jane Harper – *** – ebook
 • Als je terugkomt – Rebecca Stead – *** – ebook
 • Wat er van ons verwacht wordt – Ted Chiang (ook erg goed trouwens!) – **** – paperback
 • Slaap – Matthew Walker – ***** – paperback
 • Murderbot diaries 1, 2, 3 en 4 – Martha Wells – ***** – hardbacks
 • List en Leugens – Leigh Bardugo – **** – hardback
 • Een huis voor Harry – Leo Timmers – **** – hardback

Ik heb bijzonder veel Scifi gelezen voor mijn doen.
Voor de volgende maand heb ik op dit moment o.a. een aantal kinderboeken op de planning staan.  Daar kijk ik erg naar uit. En verder weet ik het nog niet. Ik wil verder met de Schijfwereld reeks van Terry Pratchett die ik tot ongeveer de helft heb her-/gelezen. Er liggen zowiezo nog aardig wat boeken klaar om te lezen, dus we gaan het zien. Ik overweeg elke keer wel om echt te plannen wat ik ga lezen, maar dan pak ik toch iets anders op, waar ik op dat moment meer zin in heb. Dus dat zegt bij mij niets.

Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *